TPF tipsar. Fiskebutiker och Webshoppar i Sverige!

I detta stående inlägg tänkte jag redogöra för endel webshoppar, som även kan finnas som fysiska butiker. Kan vara bra att känna till så många som möjligt när man letar efter något speciellt för “bästa pris”. Vissa varor kan skilja rätt enormt i pris. Butiker och webshoppar verksamma i Sverige enbart!

Numreringen har ingen betydelse mer än att tydliggöra nya textområden.

Klicka på respektive logotype för att komma till respektive hemsida. Är det någon butik/webshop DU tycker saknas bland nedan nämnda så hojta till.

.

Då börjar vi…

.

TPF

.

1. Först ut är Beten.nu. Sidan är rätt rackig layoutmässigt. Men de har bra och snabb service. Bra priser oftast, och helt OK fraktpriser.De brukar ha rätt bra reapriser också.

.

TPF

.

2. Dogger.se. Den fysiska butiken ligger i Norrtälje, bara det värt ett besök till sommarmetropolen Norrtälje.

Bra utbud, stor lokal och bra webshop. Har ett rätt standardutbud, men det är ju sånt som behövs också. Riktigt trevlig kundservice, bra fraktpriser. Grymma!
De har även ett “Prisbombs”-erbjudande där de har grymt pris på en utvald vara.

Dogger

.

TPF

.

3. Lundgrens Sportfiske.

Lundgrens har ett bra utbud av lite av varje. Lite beten, liten spön, lite krokar, lite för hemmapularen osv osv. Bästa är nästan ett besök i deras butik i Gamla Stan, Stockholm. Har egen spöserie LF. Mycket trevlig personal och mycket hemsnidade beten. Hemsidan lämnar kanske endel att önska rent layoutmässigt, och funktionsmässigt. Men skitsamma, snabba leveranser är det som jag uppskattar mest.
Lundgrens

.

TPF

.

4. Söder Sportfiske.

Brett utbud. Allt som oftast trevlig butikspersonal. Har oftast endel bra handsnidade beten hemma. Ligger vid Horstull i Stockholm. Bra webshop, har ofta bra erbjudanden på fiskekit, spö/rulle vilket jag vet är uppskattat, även om jag inte personligen nyttjat detta erbjudande än. Har en egen serie spön tillsammans med Savagear som heter Grim Reaper. Kan vara värt att spana in?!
Sportfiskeprylar

.

TPF

.

5. Orsa FiskeCenter.

Webshop som lite då och då har riktigt bra priser, köpte bland annat mitt BFT-spö där. Antagligen den enda av nämnda företag i denna post som erbjuder olika höghöjdsarbeten som exempelvis: höghöjdsarbete,telecom,Mastmontage och vindmätningar m.m. som komplement till fisket. Haha.. fantastiskt! Serviceinriktad personal. Bra vid kontakt.

.

TPF

.

6. Attitude Baits

Sinnessjukt bra utbud av handsnidade jerkbeten. Lite som en bibel när man vill veta hur ett visst drag ser ut osv. Ibland aningens ouppdaterad webshop enligt hörsägen. Aldrig handlat i deras webshop, enbart på sportfiskemässor då de 2012 hade dryga 40000(!!) beten med sig till mässan. Galet och skoj! Bra utbud, men sällan de bästa priserna.Värt ett besök om ni passerar Örebro.

.

TPF

.

7. Fiskarnas Redskapshandel.

Den tidigare fysiska butiken vid Götgatsbacken/Slussen i Stockholm var att föredra, men som nu har flyttat. Webshopen är inte den mäktigaste, men den erbjuder som några av de få Zaltspön om man nu gillar dem. Priserna är sällan de bästa som jag ser det. Men har ett rätt bra utbud av varor i butik som idag istället finns i samma lokaler som Naturkompaniet i Sickla Köpkvarter i Sthlm och Örnsköldsvik. Oftast trevlig personal, kan upplevas aningens stressade ibland.  🙂   Men o andra sidan, vem är inte det emellanåt.

.

TPF

.

8. Sportfiskeboden.

Aningens enkel webshop, men ett bra utbud i butiken. Anordnare av Värtan Cup, bara det är värt ett besök. Har fysik butik i en gul villa med vita knutar vid Viggbyholms marina, i Täby strax utanför Stockholm. Saluför UT-Reel Trimsatser!!   Trevlig personal.
Sportfiskeboden

.

TPF

.

9. Gävle Fiskeredskap.

Har webshop, men jag tycker butiksbesök är att föredra. Erbjuder spöbyggnad vilket är grymt. Jag länkar rakt av till deras hemsida, in o kika själva. Mkt skoj!
Gävle

.

TPF

.

10. Willys Sportfiske.

Helt ok webshop, men rätt standard utbud. Trevligt bemötande, snabba leveranser. Värd ett besök om man har vägarna förbi Västerås.

11. Sundbybergs Sportfiske.

Har inte hunnit besöka deras nya lokaler, deras gamla lokal var iaf som ngns källarförråd, fullt med saker precis överallt.  🙂
Finns iaf i Sumpan/Sundbyberg utanför Stockholm. Jag tycker hemsidan är lite grötig, men den funkar ok. Har egna BusterJerkfärger. Jag ska iaf dit någon dag och kolla hur de fått det i butiken.
Sundbybergs Sportfiske

.

TPF

.

12. ProguideShop.

Har sin butik i Solna utanför Stockholm. Besökt butiken en gång, handlade då en hel del. Vågar påstå att de har bästa priserna i landet på Salmo och Relaxjigar, typ halva priset om inte mer. Aldrig nyttjat deras webshop. Men spanar in där då och då, finns små guldkorn lite då och då.

.

TPF

.

12. SportfiskePoolen

Uppsalaplacerad butik. Bra utbud i webshopen. Hjälpsam personal, och trevlig butik.

.

TPF

.

13. Mälardalens Sportfiske.

Ingen egen erfarenhet av MS, Ingen erfarenhet av webshopen själv. In och kika.

.

TPF

.

14. Trumman Sportfiske.

Kul utbud i webshopen! Bara Leifs Engströms 34 tips som gör en till bättre gäddfiskare är värt ett besök.  Rolig läsning och flertalet glada bilder på fiske genom tiderna. Bra utbud av bl.a Bomber-beten. Här finns också Bombers färg-förteckningar som jag ofta har nytta av. Säljer endast mot postförskott. Jag uppskattar personligen kortköp. Förstår varför, Leif kör webshoppen som jag förstått det mer som hobby, intresse. Många har handlat därifrån och varit nöjda det ska sägas.  🙂

.

TPF

.

15. Fiskeproffset.

Rätt fin hemsida, men som har mer att önska. Hade rusktigt bra priser på Savagears L och XL-håvar tidigare. Trevligt bemötande vid kontakt.

.

TPF

.

16. Svensk Fiskeshop.

Webshop som säljer LV1 lack till beten, halvfabrikat osv. Mycket grejjer för hemmabyggaren.

.

TPF

.

17. Ribatex.

Riktigt snygg webshop och fysisk butik. Har gratis frakt, vilket är grymt! Vissa saker finns till riktigt bra priser, rätt mycket till ordinarie pris. Trevlig personal och snabb respons om man har frågor. Snabba leveranser!

.

TPF

.

18. Olssons Fiske.

Kanske inte det roligaste jerkbaitutbudet. Men helt klart en leverantör att kika in på och kolla erbjudanden och prisjämföra. Ok, webshop. Har butiker i Tibro och Mariestad om man nu har vägarna förbi där.

.

TPF

.

19. Böjda spön.

Fysiska butiker i Sunne och Arvika samt webshop.
böjda spön2

.

TPF

.

20. EL-GE.

Helt ok webshop, dock aningens grötig. Klickar man på Strike Pro i menyn får man upp respektive modell i menystrukturen, men inte ett enda bete som bild eller klickbart. Inte bara EL-GE som har såhär, men enbart de varor som finns inne borde vara synbara. Helt ok utbud annars. Priserna helt ok. Mkt helt ok där.  🙂   (Edit:  De uppdaterade hemsidan, därav av Strike-Pro var tomt i menyn. )

.

TPF

.

21. Wollmars.

Har ingen egen erfarenhet av hemsidan. Verkar vara standardpriser på det mesta. Men kan vara värd ett jämförande besök.

.

TPF

.

22. Mieko Fishing

Duktiga på havsfiskeprodukter, har självklart andra produkter också. In o kika på deras hemsida. Har personligen inte handlat från Mieko, men S-O som drev MF är mycket trevlig. Nu har ju även Robert “Robbo” Jonsson VD-rodret på Miekoskutan, så då kanske det bara kan vara bra grejer liksom?!   😀

.

TPF

.

23. Najc Fiske&Fritid
Relativt nystartad sportfiskebutik i Gävle, som har webshop på tapeten, alltså det kommer inom en rimlig framtid. Stora inom flugfiske och flugbindning. Har ett bra urval av PeWe-beten. Aldrig varit där själv, men den kontakt jag haft med dem har varit trevlig.
Najc

.

TPF

.

24. Huntyard & Berras.

Butik som kanske de flesta känner till. Har både webshop och fysika butiker. Jag råder alla att besöka deras butik vid Arlanda. Trevlig butik, trevlig personal och bra utbud av mycket, men bland annat Demon-jigar. Fiskeansvarig i butiken heter Jens Ekhamn, säger du att du följer TPF så bjuder Jensa på en kram. Om man nu gillar kramar.   🙂
huntyard-berras2

.

TPF

.

25. Må fiske.
Enbart butik, belägen i Uppsala. Enligt utsago med skapligt utbud, skaplig personal och hyfsade priser.
Må fiske

.

TPF

.

26. Ulricehamns Sportfiske.
I dagsläget enbart butik i just Ulricehamn, men med en kommande webshop under namnet www.fiskelagret.se
Enligt Mikael på US så satsar de stort på… sen nämnde han olika fiskearter som jag inte känner till (abborre, gös?) men han nämnde också gädda. US anordnar även gäddfisketävling under namnet Gäddfesten, bara en sån sak.  🙂
Ulricehamns Sportfiske

.

TPF

.

27. Vestli fiske.
Fiskebutiker på två metropoler i landet, Gagnef och Borlänge. Ingen direkt hemsida i dagsläget, och webshop är på gång, dock oklart när det är klart!?  🙂
Men likväl, fiskebutik.  😀
vestli (1)
.

TPF

.

28. Märsta Fiske och Fritid.
Mindre sportfiskebutik som funnits sedan 1995. Alltid skoj med små verksamheter, så har ni vägarna förbi Märsta, in och köp ngt och stöd den lilla företagaren!
Märsta

.

TPF

.

29. Olles Fiske & Fritid.
Enbart fysisk butik i Borlänge. Kan vara värd ett besök!
Olles

.

TPF

.

30. Harrkungens Fiske.
Fiskebutik belägen i Lindesberg, 4 mil norr om Örebro. Där hittar du Stefan Nordqvist och Rickard Hodel bakom kassan. Har även webshop, specialiteten är inom flugfiske, med lite betoning på gäddflugfiske tack och lov.  🙂
Harrkungens Fiske

.

TPF

.

31. Fiskeutrustning Online.
Kanske ett gränsfall, danskt företag. Men siten är på svenska och levererar till Sverige. Riktigt bra priser, ofta reor men kanske inte det bästa utbudet. Värt att kika på iaf.
fiskfang-SE

.

TPF

.

32. Flugor.se
Det var en kille som heter Filip som tyckte jag skulle ha med flugfiskesidor också. Jag är skeptisk, men hans argument var att jag hade ju med Harrkungen, så jaja. Här är några fler.
Webshop och fysisk butik i Lyckeby. Verkar i mina flugfiskenovisögon finnas det mesta på flugor.se. Sen om det är bra tillverkare, produkter får ni kika själva.  🙂
Flugor.se

.

TPF

.

33. Dittdrag.se
Butik enbart på nätet. Beten som jag personligen kanske aldrig skulle köpa. Men verkar vara beten till en billig penning. Kvalitén är säkert jättebra, men jag kan inte uttala mig för har aldrig handlat själv från Dittdrag.se. Värt ett besök!
Dittdrag.se

.

TPF

.

34. Jigg.se
Webshop som verkar rikta in er mot jigfiske och tillbehör kring det.
jigg.se

.

TPF

.

34. Jigga.se
Webshop som även den är inriktad på jigfiske. In och kika, har inte själv beställt därifrån.
Jigga.se

.

TPF

.

35. Jiggar.nu
Fysisk butik i Järna, men denna site har lite som namnet antyder jiggar och tillbehör kring det. Verkar ha ett rätt vettigt utbud med olika tillverkare. Endel handgjort som Brunnberg, PiggKing, Andreé och min favvo som iof inte är handgjord på samma sätt. Men Dragonjigar, testa dem, gärna i modellen Demon och färgen Rainbow. (Den finns även på Huntyards i Arlandastad. Köp!!)

Jiggar.nu

.

TPF

.

36. Fishingstore.se
Fysisk butik i Sollentuna och webshop. Har inte beställt själv. Men de verkar ha lite av varje.
Fishingstore

.

TPF

.

37. Tajtlajn.
Fysisk butik i Kållered, söder om Göteborg. När jag frågade Bengan på telefon vad deras specialitet är svarade han: Gäddfiske och predatorfiske. Låter ju lovande.
Tajtline

.

TPF

.

38. Kamm´s
Denna butik visste jag om för jag besökte den sommaren 2013 i Karlskrona. Har även webshop. Har lite av varje, kanske inte världens största utbud, men hey, lite är det ju priset som styr, och fynda kan man ju göra övera.
Karlskrona marin

.

TPF

.

39. Regal Sportfiske.
Webshop enbart. Lite olika bud, någon säger de lagt ner, endel att de idag enbart kör webshop. Hursom, I give you, Regal.
Regal

.

TPF

.

40. Snäjk Sportfiske och Vildmark.
Enbart fysisk butik som jag förstått det i Vänersborg.
Snäjk

.

TPF

.

41. Cityfiske.
Fysisk butik i Växjö. Verkar ha lite av varje i sitt utbud.
CityFiske

.

TPF

.

42. Stockholms Fiske & Fritid
Stockholms Fiske och fritid håller till i Bro, har även webshop om man vill handla via nätet.  😀 Enligt egen utsago har det allt inom fiske, jag är skeptisk. Men de verkar ha ett brett ganska standardsortiment. Borde personligen åka dit och kika.  😀
Stockholms Fiske och fritid

.

TPF

.

43. Jaktia.
Jaktia finns över nästan hela landet. Jag har iof bara besökt butiken i Falun, och där hade de endel handgjorda beten, bland annat Wolfcreek. Men alla Jaktia har INTE ett brett utbud av fiskegrejer. Men det kan vara bra att känna till Jaktia om man “behöver” handla lite fiskegrejer och är i typ Ånge eller Vrigstad.  🙂
Jaktia

.

TPF

.

44. Pikehunt.se
Har man en underrubrik till sitt sitenamn som “Gäddfiskespecialisten” så borgar det ju för något bra. Finns som fysisk butik i Trollhättan och som webshop.
Webshopen arbetas det på har jag hört, ser fram emot att följa butiker med ett namn som Pikehunt och dess inriktning. 😀 Fantastiskt!
Pikehunt

.

TPF

.

45. Hobby & Fiske
Sportfiskebutik i Oskarshamn som också har webshop. Rätt standard utbud som det verkar, men kan vara intressant att följa likväl.
hobbyofiske.se

.

TPF

.

46. Fiskeimporten.se
Webshop och fysisk butik i Ulricehamn. Har en funktion i webshoppen som heter “Superklippet”, med varor till bättre priser. Sånt är ju skoj att titta på.
Fiskeimporten

.

TPF

.

47. HappyAngler.
Finskt bolag i grunden, men webshoppen är på svenska. Rätt mycket skoj som man inte hittar på så många andra ställen. Brukar ha vettiga erbjudanden till medlemmar. Värt att kika på!
Happy Angler

.

TPF

.

48. Sportfiskegiganten.
Butik och webshop med säte i Malmö. Verkar ha ett rätt seriöst utbud till fiskare. Såg bland annat att de hade handgjorda Wolfcreekbeten i modellen Reverse Skinny. Bara en sån sak.
Sportfiskegiganten

.

TPF

.

49. Cykel och fiskecenter.
Fysisk butik i Hemavan, och avisst de har en webshop, men den är rätt trött som jag ser det. Men hey, man kan ju fynda ändå.  😀
cykel

.

TPF

.

50. Skene Järn.
Ingen webshop, men en fysisk järnaffär där du kan handla fiskegrejer, antar inte fetaste utbudet. Men basic lär ju finnas.  🙂
Skene

.

TPF

.

51. Stjärnås Sportfiske, eller Strömvalls Sportfiske.
Står på google de ska ha webshop, men det hittar jag ingen. Butikerna finns iaf i Götlaborg.  🙂
Stjärnås

.

TPF

.

52. Wildmarksshopen.
Håller till i Luleå med sin butik. Har webshop också, men en väldigt avskalad sådan i dagsläget.
Wildmarksshopen

.

TPF

.

53. Nymans Fiske och Fritid.
Butik i Piteå, webshop finns också. In och kika vad ni tycker.  🙂
Nymans

.

TPF

.

54. Fiskedrag.se
Mindre butik med riktigt billiga wobblers. Har inte handlat själv, och betena verkar var fina men kanske inte av de kändaste märkena. Men för de som vill ha beten till bra penning.
Fiskedrag.se

.

TPF

.

55. Högakustenfiske
Säljer ögon till betestillverkning. Har beten också för den som vill köpa lite billigare beten som kanske inte är från de kändaste märkena. Men de behövs ju de också.
log3

.

TPF

56. Flugfisketuren.se
Flugfiskeprylar och utrustning till dina fiskeresor som tält och sovsäckar som exempel.
my-shop-logo-1454019683

.

TPF

57.

.

Vill DU eller DITT företag synas här? Skriv ett mejltill thepikefather@hotmail.com.

Har du som läsare tips på en eller flera butiker som jag saknat ta med så mejla: thepikefather@hotmail.com

.

TPF

Allt gott!

//TPF


One response to “TPF tipsar. Fiskebutiker och Webshoppar i Sverige!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: