Dogger Big Catch 2015. Vinnarna!7/12-15

Dogger Big Catch 2015 är avgjord.

BIG CASH 2015 – MEGAGÄDDAN PÅ 132 CM GAV DELAD SEGER, som Dogger skriver!

Beslutet:
“Sveriges största fisketävling Big Cash 2015 är avgjord. Juryn har beslutat att segern ska delas mellan Jim Johansson och Henrik Sandahl för den fantastiska bedriften att landa samma gädda, med den nu officiella längden på hela 132 cm.”.

Dogger Big Catch
Henrik Sandahls har äntligen fått sin drömgädda på över 17 kg. Klassikern Buster Jerk var betet som gällde för dagen.

Dogger och Henrik berättar:
“-Henrik Sandahl som bor i Åkersberga har inte långt till oss i Norrtälje och kommer förbi för gratulationer och en liten pratstund. Det blir onekligen en oväntad utgång när Henrik som jobbar på Söder Sportfiske kommer och dominerar i vår tävling! Henrik berättar att det var på Dogger han köpte sina första fiskeprylar som liten. Självklart är även våra branschkollegor välkomna att handla av oss. 🙂

Henrik fortsätter att han nu äntligen har fått fånga sin drömfisk som han har jagat så länge. Sedan några år har han i princip släppt tanken på målet att fånga en gädda på över femton kilo, men helt plötsligt sitter den. Makalösa 17,15 kg spräcker drömgränsen med god marginal. “Jag blev helt paff.” säger Henrik. “Tidigare när mitt mål har varit att verkligen få min 15+ gädda på spinn så har jag trailat min båt landet runt för att uppnå detta. Nu när jag och en fiskekompis åkte iväg var målet mera att ha ett riktigt trevligt fiske med gäddor mellan 5-8 kg, men som sagt, plötsligt händer det. Gäddan tog ganska långt från båten och gick och stångade på grunt vatten. Efter en stunds cirkulerade runt båten syntes det att fisken var riktigt stor i det “gin-klara” vattnet. Håvningen gick bra, vilket var tur då gäddan bara satt krokad med en krok i överkäken. Så fort fisken låg i håven så släppte kroken – Puh!”

Henrik har inte hunnit fiska så mycket som han önskat i år, men resultaten har varit riktigt bra på de pass som blivit av. Henrik har till exempel varit iväg till Oman och fiskat efter GT (Giant Trevally). Resultatet blev en fisk på en bra bit över sextio kilo. ”Helt ofattbart. Största GT:n fångad i år”. Han fiskar gärna skärgården för den trevliga miljön, känslan av att få fiska där det hela började är mycket trevlig.
“Jag riktar inte bara mitt fiske efter gädda. Även abborre och gös får en hel del fokus – fiske är roligt!”

Kommande planer är bland annat att komma iväg till Norge för sej- och torskfisket som är helt ofattbart bra och häftigt.”

Grattis Henrik!!

.
Dogger Big Catch2
Med hjälp av en Rapala Glidin Jerkbait får Jim möjlighet att posera med samma gädda på 132 cm – sex veckor senare! Catch, photo and release.

.

Dogger och Henrik berättar:
“-När vi får en pratstund med Jim, som bor i Piteå, frågar vi hur hans fiskeintresse började. Jim svarar att han har fiskat hela livet. Han skrattar till och berättar att fiskeintresset tidvis har gått in i riktigt maniska perioder. Det hela började den klassiska vägen med att meta abborre som ung. Utöver gädda så fiskar han även efter lax, öring och abborre.

Hur har fisket varit under 2015? “Jag hade gärna fångat en abborre över 1,5 kg. Det har tyvärr inte gått vägen, men många fiskar över kilot har landats så fisket har varit bra.” En insjööring på 4,75 kg är även den en fångst Jim glädjer sig åt detta år. Sedan tidigare har han även en brunöring på hela 6 kilo att stoltsera med i sitt CV.

Jim känner att han hela tiden vill utvecklas inom fisket. Det här året har Jim och en fiskekompis verkligen gått in för att försöka vinna Big Cash 2015. Redan förra året trodde de att fiskekompisen skulle vinna tävlingen med en gädda som mätte 129 cm. Snöpligt nog hade köpet som var själva anmälan till tävlingen glömts bort. “Ett litet hjärnsläpp!” påtalar Jim. Detta misstag skulle inte upprepas och till årets tävling gjordes anmälan i god tid.

Vilket är ditt bästa fiskeminne? Jim har landat ett antal stora gäddor, bland annat en gädda på 12,4 kg, tagen på popper. Den gäddan kvalar in på delad plats med vinnargäddan detta år som bästa fiskeminne. Att få landa en gädda med den längden kändes otroligt skönt, Jim har länge jagat en gädda som mäter 130+ cm.

På frågan vilket som är hans bästa fisketips skrattar Jim till. “NÖTA! För att lyckas är det viktigt att lägga ordenligt med tid och verkligen nöta.”

Jim säger att han inte är speciellt fokuserad på vikt när det kommer till gäddfisket. Längden är det han har riktat in sig på även om det finns ett visst sug efter att få landa en fisk på över femton kilo. Jakten på 15+ gäddan kommer fortsätta nästa år som ett “litet” mål. När Jim fångar samma gädda som Henrik, sex veckor senare, har den tappat vikt och väger 14,55 kg. Det blir den andra gäddan över 14 kg denna säsong för Jims del!

Jim är en otroligt driven fiskare och det märks verkligen att han både andas och tänker fiske. En gissning från vår sida är att det inte lär dröja länge förrän 15+ gäddan sitter.”

Grattis Jim!!!

.

Hur vet man då att Henrik och Jim fångade samma gädda?
Människor har ju fingeravtryck som är unika, gäddor har sina vackra mönster på kroppen som är unika.
Genom att jämföra bilder på de två “olika” gäddorna kan man avgöra som i detta fall att de fångat samma gädda.  😀
Dogger Big Catch3
Samma gädda. Kul att tävlingen fick delad förstaplats. Delad glädje är dubbel glädje.

.

Vettigt slut, men som jag minns det rapporterades gäddorna in som olika längd, men när man ser bilderna och vet att det är samma gädda tycker jag Dogger gjorde rätt som delade förstaplatsen!! Sportsligt!

.

Stort grattis till vinnarna Henrik och Jim!! Skoj!

.

Allt gott!

//TPF


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: