(SFFF), Sveriges funktionshindrades frilufts & fiskeförening, En beundransvärd verksamhet. 7/2-14

Ella Micaelsen är en tjej jag vart kompis med på Facebook ett tag, och träffat i verkliga livet vid något tillfälle. En trevlig tjej må jag säga.
Ella

.

Ni vet hur det är, alla vänner man har på Facebook kommer upp på ens nyhetsflöde med det som vännen postar och lägger upp. Det var där Ellas inlägg “poppade” upp idag.

Jag har sett att Ella arbetat på SFFF ideelt och som det är idag, arbetar hon halvtid som anställd.

.

 

SFFF

 

 

Har varit inne och kikat på deras hemsida endel tidigare och idag gick jag in och like:ade deras Facebooksida.

Där kan man läsa följande:
SFFF gör skillnad för 1100 funktionhindrade personers möjlighet till ett aktivt båtliv som fisketurer, transport till skärgårdens öar och möjligheten att bara få vistas en stund på sjön.”

.

Se gärna filmen från Youtube om SFFF, så förstår ni mer om SFFF´s verksamhet.

.

I mina ögon är ett aktivt friluftsliv något som borde vara en rättighet för alla. Men som man idag kanske inte har ekonomiska förutsättningar för, jag menar, en handikappanpassad båt som exempel. Vi pratar en rätt rejäl slant, inget som gemene man kanske har ekonomiska möjligheter till.

.

Förenings grundades hösten 2003 av Jonas Nilsson.
Jonas Nilsson
Jonas har flytväst, bra där!!  🙂

.

Jonas beskriver starten såhär:
“Sommaren 2002 råkade jag ut för en mc-olycka och är sedan dess rullstolsburen. Ideela föreningen ”Sveriges Funktionshindrades Frilufs/Fiskeförening” startades av mig Jonas Nilsson hösten 2003. Idén till en fiskeförening föll sig naturligt för mig då jag alltid vart aktiv inom föreningslivet och sedan barnsben dessutom varit en passionerad sportfiskefantast.

Tanken med en förening var att möjliggöra att så många som möjligt får en tillgänglighet på sjön tillgodosedd och till ett överkomligt pris för individen, oavsett om funktionshinder. “

.

Det kan vara svårt för vem som helst iof att komma ut i naturen, men ännu svårare med de specifika funktionshinder som man har. Därav att SFFF verkligen behövs, och att de gör skillnad!!

.
Saxat från SFFS´s hemsida.

“I samarbete med bl.a. Rekryteringsgruppen,Habiliteringscenter Tiohundra m.fl. anordnas under sommarhalvåret barnläger med friluftsliv/camping, fiske (trolling, spinn, jerk, pimpla, flugfiske, etc) och båtliv på programmet, deltagande/marknadsföring på trollingtouren, båt utflykter i skärgården. Vintertid används båten för trollingfiske/kräftfiske på Vänern och Vättern; säsong mellan oktober till mars.

Naturreservatet ”Tranvik” Grovsta, Norrtälje ligger i en miljö som är helt unik i sig. Den är handikappanpassad med byggnader, bryggor, och rundslinga (800m) i naturreservatet.

Föreningen erbjuder personer med funktionshinder ett spännande och innehållsrikt Arbete/friluftsliv i sin båt Fred 25. Tanken är att individen som arbetar i föreningen skall vara en förebild för andra funktionshindrade personer och visa att faktiskt går att aktiv leva och verka på sjön trots funktionshinder.”

.

Det arbete som SFFF gör för landets funktionshindrade drivs ideelt och är sjukt behjärtansvärt som jag ser det.  En stor eloge till alla inblandade!
Det vi som medmänniskor kan göra är att stödja denna verksamhet ekonomiskt. Privat om man har möjlighet, eller som företag! Alla bidrag gör verkligen skillnad!

.

Gå gärna in och like:a SFFF på Facebook, och sprid gärna detta inlägg för att öka folks medvetenhet om denna verksamhet. Klicka här för SFFF på FB!

.

SFFF kommer även närvara på Sportfiskemässan nu den 21-23 mars i Kista, då tycker jag ni ska hälsa på Jonas och Ella och berätta för dem vilket fint arbete som de gör!!
Sen kan man självklart även donera en liten eller stor slant till verksamheten om man har den möjligheten.

.

Allt gott!

//TPF


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: