Rädda Robert “Perstorp” Feustel! 29/1-14

För en tid sedan, eller i somras för att specificera aningens, eller för att vara väldigt exakt 7-13/6-13 så åkte jag och Micke CaesarLures till Rügen med vår nye vän Robert “Perstorp” Feustel. En underbart människa med jättefin frisür.

Robert vann våra och några av Rügens gäddors hjärtan, han fiskade som en hel man, och svingade bägaren precis som en äkta Perstorpsbo. (Robert kommer från en annan ort än Perstorp egentligen, men det är inte intressant i detta sammanhang) för oss är han alltid Robert från Perstorp. Hur som haver, var var jag?! Jo, Rügen, hmm… just ja. Vi fiskade tillsammans med herr Maier, vår guide och fiskechaufför. Självklart hade vi flytvästar, så även Robert. Det var de som höll oss vid liv. Flytvästarna alltså.

RobertF
Jag och Robert pratar, eller det var mest Robert som pratade. Här på bilden är han mitt i sin föreläsning om alla coatings och resin som Perstorp AB saluför. Hans favorit, Oxymer™, en coating som ökar hårdhet i plast, metall och träsammansättningar.

.

När resan var över och vi styrde min gäddnattsvarta Volvo v70 mot Sverige igen så var Robert så trött när han klev av i just Perstorp att han glömde sin livs investering i min bil. Sin flytväst!!!! Efter det har Robert, med fara för sitt liv vart ute på flertalet sjöar, i ekor och båtar i flera olika vädertyper.

Så nu kommer vi till kärnan, själva essensen av mitt inlägg. Om ni ser Robert ute på någon is, säg åt han på skarpen, typ: “-NEJ Robert!! Inte vara ute på iseeeen!!”.  Så ska jag försöka komma ihåg att ta med mig hans flytväst till Sportfiskemässan. Ser ni Robert på mässan, så påminn honom gärna. Säg exempelvis gärna:
-Hej, Robert från Perstorp, har du fått din flytväst än?
-Hej, Robert från Perstorp, vi är oroliga för ditt liv. Har du fått din flytväst än?
Eller min favorit.
-Hej Robert från Perstorp, är det en flytväst du har i fickan, eller är du bara glad att se mig?!
Sen är det aldrig fel att ge Robert en kram. Han gillar det. Eller iof, vem gör inte det?!

.

Allt för att min vän Robert ska fiska säkert nu iår. Tillsammans kära läsare kan vi faktiskt rädda livet på Robert! Så låt oss göra 2014 till Roberts år.

Robert, du är en fin människa. Du ska få din flytväst, fram till dess är den i säkra händer!

Robert
Nu kanske endel tänker… “-Har TPF en smokingskjorta hängande i sin hall?”. Ja, det har jag. Andra kanske tänker “-Råkade den bara hänga där när fotot skulle tas?” Ja, är svaret, men jag satte flytvästen framför därför ljuset var bäst där.  🙂

.

Det var det.

Allt gott!

//TPF


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: