Första fisket iår i min sjö. 28/3-13

Idag var tanken att jag skulle flyttpacka, vilket jag iof gjorde. Hade som mål att vara klar med ett visst område i garaget, så när det var klart åkte jag hela vägen till dit jag bor nu från Rimbo och hämtade två spön och en liten låda beten, tång osv.

Båten var jag en snabbis vid på förmiddagen och tittade till, den såg ut att må bra. Håvade ur 2503 liter ungefär, så när jag kom ner på eftermiddagen så var det bara att kasta ut och börja fiska.

164623_375615015880816_2140402636_nDär ligger hon, skönheten och lapar sol. Så vacker!

Hade inte planerat att vara ute speciellt länge, ville bara blöta grejerna. Min favvovass kan man fiska nästa hela vägen in nu på vårkanten, så jag satsade på spinnerbait från Sf-lures. Ett av tre beten jag äger därifrån. Denna gula variant har jag inte testat innan tror jag. Spinnerbaits som inte är så tunga går att fiska riktigt grunt, och vass och annat skit undviker de riktigt fint.

Fick 4 snabba gäddor på ungefär samma ställe. Riktigt aggressiva gäddor. Högg stenhårt!
Bild 003
Första som klev på.

Ändå rätt hyfsad size.
Bild 004
Sf-spinnern går riktigt fint i vattnet.

Min båt hade klarat sig så fint under vintern. Så en hel del båtar som folk “glömt” som kanske inte riktigt haft samma tur.

Bild 006
Denna båt flöt rätt bra, tokfylld med vatten. Men har nog tillräckligt bra flytkraft i sig för o slippa sjunka?

Bild 007
Denna båt däremot, haha.. stackarna. Deras toft med fastlåsta åror såg jag typ 400meter längde bort. Det går bra nu.

Bild 005
En annan sötnos.

Tog en kortare tur till ett annat ställe som nästintill har gäddgaranti, men där var det helt dött. Blåste på rätt bra idag, och var inte speciellt varmt. Så beslöt mig för att bege mig hemåt, dock med ett kortare stop på samma ställe jag började. Ett missat hugg från en gädda som enbart jävlades misstänker jag. Svidade om till min vinstbete från Facebook, ett bete som heter Nokkela från RaumaLures Finland. Går precis under ytan, låter massor och flyter som en kork. Precis i ett vevstop, smacka. Jag såg hur gäddan kom “flygande”. Riktigt skoj!

Bild 015
Nokkela i färgen “Pike”.

Bild 014
Inga jättefiskar idag, men skoj att det nappade. Verkar som leken är i full gång, ett jäklarns plaskande och ompande i vassarna stundtals.
Idag var även dagen då min andra Penn Battlerulle går sönder. Jag har fiskat kanske tre pass med denna nya rulle, men nu är det samma fel som det var på min förra som också var ny i slutet av förra säsongen. Mejlade företaget jag köpte rullen av direkt när jag kom hem. Känns som Penn inte gillar mig. Ska ju vara som en pansarvagn, jag har ju knappt hunnit o drilla ngn fisk än. Suck! Kommer nog ta en annan rulle ist för Battle, känns inte helt ok att 2 rullar går sönder maskinellt eller vad man ska säga. Det är ju inte direkt hälleflundra eller val jag fiskar?!  🙂   Återkommer om rullhistorien.

Bild 010
Min nya amerikanska spinnare fick smaka lite vatten också. 3 krok på rad!  Mäktig, och gick fint i vattnet.

Sista gäddan jag fick på min Sf-Spinnare slaktade betet, gick att bocka tillbaka helt ok med tång. Men abbans vad trött det såg ut precis efter jag släppt tillbaka gädda.

Bild 008Nu är gäddsäsongen igång igen. Som jag längtat!!!

Totalt 5 gäddor upp i båten.

Allt gott!

//TPF


2 responses to “Första fisket iår i min sjö. 28/3-13

 • Kimmo

  De ser ju stabila ut Penn rullarna….men verkar inte alls hålla måttet.Om jag får tipsa dig om en fiskerulle så säger jag bara Shimano Stella.Har en som jag är sjukt nöjd med.Du som ändå fiskar både mycket och ofta och får stora stygga gäddor,ta steget upp till eliten,visst det kostar en del,men du blir inte besviken. / Kimmo

  • ThePikeFather

   Hallå där Kimmo.
   Jag köpte mig precis en Revo Premier, och har en Penn Battle, som jag aldrig tidigare har hört ngn som är missnöjd med. Men detta är min andra som är ny som krashar av gäddfiske på tokkort tid? Ska se vad butiken jag köpte den av svarar, för detta är inte riktigt ok.
   Mmm, Stellan har jag fiskat med, en fin rulle på alla sätt och vis. Inte omöjligt det kan bli en sådan vad det lider. Tack för tipset iaf!
   Skoj att du läser Kimmo.
   Allt gott!
   //Klas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: