Dagens fiske 26/8-12

Gott folk, idag var min tjej iväg med vår ena hund på mentaltest. Så jag var hemma med vår äldsta hund Zanta. Zanta är en bekväm äldre dam och uppskattar inte båtar speciellt mycket, inte fattiga båtar iaf. Min läcker som bekant som ett såll och måste tömmas vid behov, då får alla ställa sig på ena sidan av båten och ösa. Därav kunde jag inte vara ute hela dagen.
20120826-210011.jpg
Rätt svårt att lämna en sån sötnos ensam. 😀

20120826-210055.jpg
Bjuder även på en bild som visar hur bra båten mår. Låter trädet vara kvar och hoppas på att det bär frukt snart. Picknick gratis i båten typ.. 😀

Det har regnat från och till hela dagen och åskan har brassat på så det står härliga till. Vid lunch kom jag på att jag sågat ut en bit ek, för att göra en wobbler. Polarn gör en wobbler som heter Lunkbait och jag hade planer på att göra en Lunkbait Fatty. Så det roade jag mig med ngn timme. (Skriver ett eget inlägg om det).
20120826-210023.jpg
Sneak preview.
När eftermiddagen närmade sig började fisketarmen kännas. Tog ett snabbt beslut att i alla fall åka på en kort tur, regn eller inte. Packade in det mest nödvändiga i bilen och körde min v70 i sakta mak till parkeringen vid sjön.

Väl ute på sjön sänker sig lugnet, visst är det fantastiskt vilket lugn fisket skänker ens sinne.

Körde enbart två olika beten idag, Lundgrens Seducer och Sebiles Trophyspinner. Första gäddan tog på Seducern, Seducern går otroligt bra i vattnet och krokar riktigt bra, har missat färre på denna är på alla mina M/G-spinnare. Kanske är slumpen.
20120826-210044.jpg
Första för dagen. Galet pigga gäddor jag fått igår och idag. Nästan varenda en dansar på ytan.

När haspeln på min Nasci pajjade för trettioelfte gången så superlimmade jag den och lät rullen vila, och gick över till jerkbaitspöt och Sebilespinnaren istället. Då betet är rätt nytt för mig så stod jag med kanske 2meter lina ute och skulle kolla hur snabbt det sjunker och om skedarna även roterar när betet sjunker. Hinner jigga betet typ en gång när det kommer en liten jäkla gäddninja och riktigt våldtar min spinnare. På Sebilespinnaren sitter det enbart en krok och den går rakt in i munnen, ut vid gälarna och sen går kroken in i buken. Ingen fara, gäddninjan klarade sig fint och simmade tillbaka till sina polare. Sen avslutade vår vänskap med att skvätta ner mig helt fullkomligt med vatten. 😀
Ja, Sebilespinnares skedar roterar även när den sjunker, och sjunker rätt fort också. Ett grymt bete som knappt fastnar i något man slänger in den i. Jag vågar säga, dagens köptips!
20120826-210048.jpg
Såhär ser svalget på gäddninjan ut.

Sen kom regnet igen och man hörde att åskan kom närmare och närmare, jag med min nacke försökte ro så snabbt jag kunde för att komma till land, bil och säkerhet men det gick inte så snabbt. Unikt för idag var att första åskan och regnet kom som ett bälte över himlen och rörde sig sinnessjukt snabbt. Blöt blev jag även idag, känns som regniga dagar och fiske blir signumet för 2012 för mig iår. 😀
20120826-210101.jpg
Åskbälte som sträckte sig över hela himlen.

20120826-210104.jpg
Det liksom rörde sig i molnen. Jäkligt coolt, men sådär skoj o sitta i en båt när åskan lever rövare.

4 gäddor blev det idag, inget stort dock. Men helt ok med tanke på att jag kanske fiskade 50-60 minuter.

Då var helgen slut, blir nog en kvällsfisketur imorgon. Trevlig kväll gott folk!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: