Gårdagens fiske, Drevviken, 15/8-12

Då semestern är slut för min del och arbetet kallar så avverkade jag först en liten arbetsdag.

Väskan var sedan gårdagen packad med en väldigt begränsad arsenal av beten, ett 20-tal beten, stora wobblers, swimbait och jerkar, samt lite jiggar.

16:30 mötte jag upp med KaggeBagge vid Hötorget i Sthlm, kaffe och kexchoklad inhandlades och resan mot Farsta påbörjades.
Snabb pitstop at Bagges Inn, hopp in i TheBaggMobile, ner till båten och ut på Drevan.
20120816-094120.jpg
Drevviken i sin bästa kvällsskrud.

Hade köpt mig en JW Backlip från en mycket trevlig pojk/man på Fiskesnack (Du vet vem du är) och på köpet skickade han med en Savagear Real Eel, som inte direkt finns på marknaden än. Hade spanat lite på filmer om just det betet, och såg verkligen ut som det har en fin gång.

Gången, för det var ålen som doppades först när vi kom ut motsvarade verkligen mina förväntningar, som ett finklätt tailbete med “lång” ringlande förförande svans och fint sjunkande. Jag hinner tänka, “det här kommer bli succé”, sen får jag bottenkänning ala boneur, linan kapas olyckligtvis mot en stenkant eller nedslängd lie. Något av de två alternativen är det enda jag kan komma på, just nedslängda liar måste ju vara det vanligaste som kapar linor under vattenytan?! 😀 Ett gäng svordomar lämnar mina läppar, och jag kanske inte är den gladaste mansspolingen på Drevviken vid just det tillfället.

Min frustration gick snabbt över när Baggen visade upp den sushin som han tagit med, och bjuder på till middag.

En helt underbar dag, vädret visar sig verkligen från sin bästa sida. Ekolodet visar på mellan 21-23 grader i vattnet. När jag var ledig och i Dalarna fick man nöja sig med 14-15 grader när man skulle bada. Men nu är ju inte jag och Baggen ute för o bada, även om Baggen gör små inviter till bad som jag dissar rätt hårt. 🙂

Vi nöter på vid grynnor, vasskanter, djupkanter och vid fan och hans moster men gäddan lyser med sin frånvaro. Matpausen kommer lägligt vid 19-snåret och efter den sista avslutande tonfisksbiten med lite sushi-gari (den inlagda ingefäran) så bakar jag och Kaggen varsin baksnus och njuter mot vad som kan vara sommarens sista varma solstrålar.
20120816-094114.jpg
Smask.

Med dessa väderförutsättningar känns det lätt att leva!

Vi fick även äran att bevittna ett par som kom i en liten liten liten eka, karln i förhållandet rodde och damen satt “bak”. 2 spön rakt upp i luften för trolling. Det roliga med båten var att den var inte mer än kanske 1 meter, och de satt typ på varann, och hade kanske 5cm tillgodo innan vattnet forsade in i båten. Som en liten barnbåt fast på riktigt. (?) Haha, sinnes vad mycket skoj människor det finns här i världen.

Baggen tjongade iväg en Svartzonker JohnnyLongTail och fick känning på en gädda, som även kom upp till ytan och sa: – Gokväll mina herrar, ha en trevlig kväll!
Sen slet den sig loss och drog. Det mina läsare, det var den enda fisken vi såg under hela kvällen.
20120816-094124.jpg
Även om Gäddan inte satt är KaggeBagge en glad person.

20120816-094130.jpg
Baggen har bra smak vad gäller beten, och framförallt spöval. Daiwa Luna Versatile, samma modell som jag fast den längre varianten. 7,6 kontra 7,3 drygt.

2:a turen för min del på Drevviken, vilket även då blev min 2:a bomtur på Drevviken. Nästa gång ska iaf en liten snipa upp, jag lägger det ansvaret på Baggen, det får han faktiskt styra upp. 😀

20120816-094135.jpg
Idioter som eldar på berg finns överallt.

Hemresan mot mina hemnejder tog en halv evighet och jag fick natta kudden vid 02. Trött som få idag alltså.

En mycket trevlig tur till trots, sällskap och väder var det bästa. Det var bara fisken som saknades.

20120816-094140.jpg
När turen var över, rodde jag hem till Rimbo igen.


6 responses to “Gårdagens fiske, Drevviken, 15/8-12

 • Tobias

  Den där Baggen alltså… skön lirare! Det där betet känner jag också igen, tror han köpt det av en ÄNNU skönare lirare, som i sin tur köpte det av samma person som du köpte Backlip’en av… är du med? Liten värld vi lever i!

 • Tobias

  Sålde du skinnyn till MLF? I så fall är det sjukt… 🙂

  MLF och du Zanta är å andra sidan inblandad i 95% av alla affärer som görs på den begagnade fiskebetesmarknaden så världen kanske inte är så liten ändå! 😉

  • ThePikeFather

   Jag har inte sålt Skinnyn till MLF. Jag säljer aldrig mina WC´s. 🙂
   Jag köper väldigt få beten nuförtiden, bara sånna jag verkligen “måste” ha. Typ JW´s Backlip, Bomber 17J, WC, SZ, fina gäddspinnare, bra side to side beten, stora ledade wobblers. 😀

   Jag har däremot funderat på att sälja av endel eller byta bort beten, de beten som jag aldrig låter följa med i lådan. Men det får bli till hösten/vintern eller aldrig.

   🙂

 • kaggebagge

  Haha Inte så mycket beten, den Så kallade lilla arsenalen motsvarar hela min Arsenal;)

  Mycket trevlig läsning och tack o bock för en kanonkväll:)

  Nästa gång är det inte bara en liten snipa, kaggen garanterar stor fisk;)

  • ThePikeFather

   Äsch Baggen, inte så mkt beten är refererat till vad jag brukar kånka med mig. Vansinne egentligen att ha fler än 30-40beten. Men så är livet ibland. Ska nog sälja av endel. Hörs snart igen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: