Mörtblänk, Dagens Bete 8/6-12

Idag tänkte jag köra ett bete som jag tidigare var helt besatt av. 🙂
Det är Abu Garcias pensionär Mörtblänk. Just detta är den modell jag än idag har ett gäng av, väger 20 respektfulla gram. Den finns i en lättare variant, och jag är rätt säker på att det gjorts en tyngre variant också, men den är unik. Inte sett den mer än ett par gånger!?
Vaffan, det är ju bara ett skeddrag kanske ni tänker? Nej, det är bra mycket mer än så. Mörtblänk funkar i alla väder, i alla vatten och lämnar så nära man kan komma fiskegaranti!! 🙂
Utseendet på Mörtblänk på de flesta jag har är silverfärgade och har precis som mina bilder visar ett orangefärgat område. Det finns även Mörtblänk med mer mönster/utseende. Men de jag haft vilar stilla på olika sjöars och havs bottnar. Enkelheten på ett drags utseende kan ofta vara nyckeln till framgång.


Har genom åren samlat på mitt ett lagom antal Mörtblänk, beten jag aldrig kommer sälja, så i detta fall är det inte ens värt att fråga.
Priset för ett Mörtblänk är unikt, de tillverkas inte längre så det är endast begagnatmarknaden där man kan fynda. Jag har varit i kontakt med ABU och frågat hur och varför detta fantastiska bete inte tillverkas mer. Svaret löd att genom deras år har så många drag tillverkats, och de kan inte tillverka alla beten de historiskt sett tillverkat. Så då får Mörtblänk sitta på avbytarbänken. För det var tydligen inte omöjligt att Mörtblänk kommer tillbaka någongång i framtiden. Vi får hålla tummarna.

Mörtblänk är som de flesta skeddrag lättfiskat. Går att fiska långsamt, och har en rätt urgröpt sked som frammanar en gungande fin gång. Precis som att du kan fiska det snabbt, och är alldeles ypperligt för bonntrolling en skön sommarkväll.
Ser du ett Mörtblänk, köp det! Du kommer inte ångra dig!!

20120608-075117.jpg

Enkelheten, och det diagonala orangefärgade fältet skördar fisk.  😀

20120608-075122.jpg

Här framgår skedens urgröpning från “fel” håll.

20120608-075127.jpg

Kanske det bästa skeddraget?!

20120608-075131.jpg

Mörtblänk, 20gram.

20120608-075136.jpg

20120608-075140.jpg

Här framgår formen rätt fint!   Ett underbart skeddrag.


8 responses to “Mörtblänk, Dagens Bete 8/6-12

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: