Buster Jerk, olika egenskaper.

Buster Jerk finns i tre varianter med olika egenskaper. Dock beskrivs egenskaperna av en mängd olika “stämplar” på undersidan av betenas stjärt.

Stämplarna är iof ganska logiska, men av de Buster Jerk jag har så har jag ibland undrat över att det finns ganska många olika stämplar, alltså fler än tre till antalet som modellerna. 🙂

Tog hjälp och dubbelkollade stämplarna med några som har koll, Stefan “Trumman” Trumstedt på CWC och även Martin på Söder Sportfiske.

De modeller/egenskaper som finns är:

Buster Jerk: 15cm lång och väger 75 gram. Fiskar egentligen på alla djup, men vanligast är väl mellan 2 till 3, 4:a meter.

  • Sjunkande

Buster Jerk Shallow Runner: 15cm lång och väger 66gram. Fiskar ner till ca: 1-1,5m.

  • Shallow, “Shallow runner”

Buster Jerk Shallow Cruiser: 15cm lång och väger 57gram. Beroende lite på vilken tafs man använder så går Shallow Cruiser precis vid ytan, beroende på hur du fiskar betet kan det stanna precis under ytan. Men varma sommardagar uppskattar jag att fiska den så att den kommer upp till ytan lite här o där. Jag jerkar spöt rätt regelbundet med små korta rörelser för att bibehålla betet under ytan. Svårt o förklara, men rätt logiskt när man är på plats.  🙂

  • Shallow cruiser.

20120417-131024.jpg

Den sjunkande Buster Jerken har på undersidan av stjärten texten: Buster Jerk, alternativt Original Buster Jerk på de nyare varianterna.

20120417-131031.jpg

Sjunkande, se ovan text.

20120417-131042.jpg

Den som är benämnd som Shallow Runner har på undersidan av stjärten texten: Original Buster Jerk – Shallow, alternativt enbart Shallow.

20120417-131037.jpg

Se ovan text till “Shallowbilden”.

Foto: Andreas Lagerqvist

Den som är benämnd som Shallow Cruiser har på undersidan av stjärten texten: Super Shallow. Shallow Cruiser är helt flytande och det är tafsen* som gör att detta bete jagar precis precis under ytan, och doppar upp och ner vid densamma. *= Självklart beror det på tafsens vikt också.

Stort tack till Stefan”Trumman” Trumstedt och Andreas Lagerqvist på CWC för information och SuperShallowkort, samt

Martin på Söder Sportfiske för information.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: